De câțiva ani încoace, îmi fac liste cu cărțile pe care le iau cu mine de Paște în vacanță, la ai mei. Ador grădina lor mare, unde păsări colorate umblă nestingherite, iar liliacul înflorit mă așteaptă să mă odihnesc la umbra lui.

Este atâta liniște și frumusețe acasă! Trandafiri înfloriți, cerul albastru, verde peste tot. Și în toată această liniște stau eu, înconjurată de cărți.

Îți las mai jos câteva recomandări pentru Paște. Sunt cărți pe care eu le-am citit, cu care am rezonat, care m-au “smuls” din realitate.

Nu am subestimat niciodată puterea unei cărți. Simplul fapt că m-a ajutat să ies din mintea mea a fost un câștig. Pentru că aveam tendința de a mă pierde în universul meu interior, fără a mai avea simțul obiectivității.

Sper ca această perioadă liberă care vine să fie un prilej de reflecție, liniște și redescoperire a micilor momente care te fac fericit/ă.

Recomandările mele:

📕 În numele prințesei moarte de Kenize Mourad – ai în această carte tot ce îți dorești: dragoste, acțiune, cultură, filosofie – cu descrieri atât de detaliate încât ești în mijlocul acțiunii – ba în Turcia, ba în Beirut, ba în India, ba în Franța. O să scriu o recenzie separată pentru această carte, deoarece a fost una dintre puținele cărți care m-au absorbit complet de la primele pagini.

📕 Eleanor Oliphant se simte excelent – cred că am promovat-o peste tot, deoarece mi-a plăcut foarte mult. Îți las o recenzie a ei.

📕 Uciderea Comandorului de Haruki Murakami – citește penultima lui carte ca să te pierzi în universul specific pe care doar Murakami îl poate crea.

📕 Oameni anxioși de Frederic Backman – are de toate – un umor specific lui Backman, și filosofie, și psihologie. Mi-a plăcut mult stilul autorului.

📕Poftă de ciocolată de Care Santos – este o lectură ușoară, plăcută, delicioasă, aș putea spune. Ideală pentru vacanța care urmează.

📕 Iubirile Croitoresei de Maria Dueñas este un roman captivant care te va purta într-o călătorie fascinantă prin istorie, de la Spania anilor 1930 până în Marocul anilor 1940.

📕 Sfântul nebuniilor incipiente de Elif Shafak – cartea explorează teme universale precum prietenia, dragostea, exilul, identitatea și căutarea sinelui.

📕 Sub luna de șofran de Nicole C. Vosseler – te va purta într-o călătorie fascinantă prin India colonială și deșertul Arabiei. O poveste de dragoste interzisă, aventură palpitantă și descoperire de sine te așteaptă în paginile acestei cărți.

📕 Zgomotul timpului de Julian Barnes – este un roman fictiv inspirat din viața compozitorului rus Dmitri Șostakovici. Narațiunea se desfășoară pe parcursul a șapte decenii, purtându-ne prin tumultul secolului XX și oferind o perspectivă unică asupra vieții și operei lui Șostakovici sub regimurile totalitare din Rusia.

Eu citesc trei cărți în același timp – două cărți de psihologie și una de ficțiune istorică – vreau să le termin în această vacanță de Paște.

Spor la citit și Paște Fericit îți doresc!

Photo by Camille Brodard on Unsplash

Cătălina

Leave a comment

Trending

Discover more from LECTURILE CĂTĂLINEI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading